Kamera Sistemleri Montaj Sonrası Arızalar ve Sebepleri

BY IN Kameranın Z'si Henüz yorum Yok , , , ,

Kamera sistemleri genel olarak arızası az olan ancak 6 ayda bir bakım gerektiren sistemlerdir.

Son kullanıcının düzelte bileceği sorunlar:

ilk bakılması gereken noktalar.

Özellikle kayıt sisteminin arka tarafında bulunan bnc konektörün temassızlık yapması.  Bnc konektörün düzgün montaj edilmemesi yada kabloların hareket ettirilmesinden dolayı oluşur. Bu sorun kamera tarafında ender oluşur.  Kamera tarafına müdahale olmadığından  bnc konektör gevşek yapılmış olsa dahi kamera tarafından arızalanmaz.

Çözümü: Bnc Konektörün sökülmesi ve aynı konektörün tekrar bağlanması. Oksitlenme olduysa değiştirilmesi.

Kamera yada adaptörde oluşan geçici kilitlenmeler.

Çözümü: Kamera besleme adaptörü ve kayıt sistemi kapatılır ve tekrar açılır. İşte çalıştı.

Kaliteli ürünler kullanıldığında bu sıkıntı oluşmaz. Ancak ekonomik sistemlerde adaptörlerde aşırı akım koruması, kısa devre koruması gibi özellikler bulunmaya bilir.

Kameram gündüz çok güzel ama gece parlak beyaz gösteriyor.

Çözümü: İşte en sıkıntılı bölüme geldik. Gece düzgün görüntü alma kısmını ayrı bir sayfada anlattım. Ancak arıza için birkaç öneride bulunacağım.

Çözümü: Basitten başlarsak, kameranız Ir ledli kamera ise ön camını leke kalmayacak şekilde temizleyin. 1 yıldır temizlenmedi ise farkı görecek ve beğeneceksiniz.

Kamera takıldığından beri gece beyaz gösteriyor ve muhafaza içinde ise, muhafaza camının sökmeyi ve kameranın ön kısmının muhafazanın ön kısmı ile aynı hizaya getirmeye dikkat edin. Kamera muhafazanın içinde kalıyorsa gece beyazlama yapar (Ir led kamera için geçerlidir).

Kameram gösteriyor ancak net değil.

Çözümü: Montaj yapıldığındaki netlik yok ise, lens ayarları zamanla kayma yapmıştır. Kameranın ön kısmındaki siyah mercek şeklindeki yapıdır. Küçük hareketler ile sağa ya da sola döndürerek en net haline getirin ve sıkma vidası ile sabitleyin.

Ir ledli kamerada kameranın ön kısmını sökerek ayarlarını yapabilirsiniz.

Montaj yapıldığından beri Kameram net göstermiyor diyorsanız sizi hd (megapiksel) kamera sayfamıza davet ediyoruz.